друкувати


Останні прогнози нинішнього президента

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-22 10:06:56
Юлія Тимошенко хоче залишитися прем'єром при президентстві Віктора Януковича. Про це заявив чинний глава держави Віктор Ющенко в ефірі телеканалу Інтер.

"Більш реалістичний проект заключається в тому, як домовиться Тимошенко з Януковичем. За це Тимошенко згодна заплатити дуже багато", - сказав він.

"Вся мишина возня, яка зараз є, направлена на одне - психологічно довести Януковича до такого стану, що можна зробити паритетну домовленість", - вважає президент.

За словами Ющенка, така домовленість "заключається в тому, що Тимошенко залишається прем'єром, а Янукович визнається Тимошенко президентом, і на цьому ставиться три крапки".

"Мені б дуже хотілося, щоб нація зрозуміла, про яке шоу йдеться. Мені б дуже не хотілося, щоб нація помилялася так, як вона помилилася і під час першого, і під час другого туру", - заявив президент.

Він наголосив, що "ми маємо дві політичні сили, які не звикли шанувати закон".

"Це приводить до тих загроз, які зараз є. З однієї сторони є радість, що виборчий процес набагато позитивніше нас ілюструє, ніж це було 5 років назад. У нас утвердилася віра в те, що ми можемо провести чесні вибори", - зазначив Ющенко.

"Коли ми зараз дивимося на послєвкусіє оце...знаєте, воно забирає радість для нації, для народу. Ми свідки брудних інтриг, кланових, і з однієї сторони, і з другої", - сказав глава держави.

"Це те, про що я попереджав. Жаль віддавати політику в руки тих людей, які будуть маніпулювати", - підкреслив він.

Ющенко також вважає, що новообраний президент Віктор Янукович не зацікавлений у збереженні чинного парламенту.

"Новообраний президент не буде дуже зацікавлений зберегти ту структуру парламенту, яка зараз є. Включаючи і власну фракцію", - зазначив він.

"Очевидно, що перша версія, яка буде працювати - це проведення дострокових парламентських виборів", - наголосив президент.

"Другий варіант - це, очевидно, найжахливіший - БЮТ і Партія регіонів", - заявив Ющенко.

"Після тої колотнечі, яка імпровізована і в судах в тому числі, психологічно приведе до того, що переможцю, можливо, прийдеться погодитися на те, щоб визнати статус Тимошенко, а вона навзамін, як це не буде принизливо для нації, визнає перемогу Януковича", - зазначив він.

За словами президента, "якщо немає виборів, немає коаліції з БЮТ, тоді виникає третя версія - це коаліція Партії регіонів, Нашої України і Блоку Литвина".

"При чому у двох версіях. Перша версія - Янукович поступає так, як поступила Тимошенко. Включила станок політичної корупції, зайшла в чужу фракцію, поставила ще, можливо, мішок грошей, вмотивувала кого посадою, кого грішми", - заявив Ющенко.

"Арифметично, формально - це вже може вважатися коаліцією. Але з точки зору партійного, державницького, ідеологічного діалогу - це ніяка не коаліція. Це дорого внікуди", - наголосив він.

"І є у цьому варіанті інше - усвідомлений політичний діалог. Ми маємо перший, можливо, сюжет, коли Партія регіонів потребує коаліції. До цього такого ще не було", - підкреслив президент.

Ющенко заявив, що йдеться про "ідейну коаліцію, яка спонукає одну сторону уступити те, що пече у серці мільйонів людей".

Зокрема, він назвав питання мови та виводу Чорноморському флоту Росії з Криму.

Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі