друкувати


Ні землі, ні грошей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-20 04:24:33
Івано-Франківський міський бюджет недоотримує 30% коштів від оренди землі громади міста. Про це заявив начальник управління землеустрою і сервітутного права Івано-Франківського міськвиконкому Олексій Лозовий.

З його слів, сьогодні владі невідомо, у чиєму користуванні перебуває близько 130 гектарів землі обласного центру. Місцеві підприємства використовують її без відповідного рішення міськради та укладення договорів оренди.

Вихід із ситуації, що склалася керівники міста вбачають у терміновому проведенні інвентаризації земельного фонду обласного центру. Інвентаризація, крім ж допоможе вирішити і проблему "візуально вільних", за висловом міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, земель – тобто ділянок, які раніше були передані у користування фізичним і юридичним особам, проте тривалий час не використовуються. Як зазначає В.Анушкевичус, договори оренди таких земель не переоформляються, а кошти в бюджет відповідно не надходять. В зв’язку з цим, керівництву земельного відділу дано доручення виявляти користувачів таких земель і своєчасно подавати до земельної інспекції відповідні подання.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі