друкувати


Списки ворогів України – прикарпатський варіант полювання на відьом?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-20 04:18:11
Івано-Франківський центр адвокації громадських ініціатив готує до опублікування імена прикарпатців, які, на думку працівників центру, стали ворогами України, не підтримавши демократичні вибори. До реєстру потрапляють і народні депутати.

"Опублікуємо в інтернет-виданнях, у газетах. Хай люди читають і знають, хто є тими зрадниками, які спочатку агітували голосувати проти всіх, не йти на вибори, а тепер поспішають в опозицію до Януковича. А чого тепер? Їм залишається тільки з ним об’єднатися, з новим Президентом, бо все, що можна, вони вже зробили, на зло своїй державі", – говорить один із членів адвокації громадських ініціатив Андрій Микитин.

Список наразі ще не повний. Але перші імена, які у ньому будуть, уже відомі. Це Микола Палійчук – голова Івано-Франківської адміністрації. Чиновник заявляв громадськості, що на другому турі виборів не підтримує жодного кандидата. Народні депутати від "Нашої України" Зіновій Шкутяк та Микола Круць – виходець з Прикарпаття, який голосував у парламенті за зміни до Закону про вибори, що дало можливість розпочати вибори без кворуму. Місцеві депутати, які не підписалися у підтримці Юлії Тимошенко.

"Через те, що ці особи агітували не йти на вибори, Івано-Франківщина не додала Тимошенко 200 тисяч голосів, цим скористався Янукович, – додає Микитин. – Хотіли до списку відправити і Ющенка. Він недавно розказував, що Тимошенко – його найбільша помилка за 5 років. Але думаю, що хай до ворогів його внесуть у рідній Хоружівці. Нам і своїх "героїв" вистачає. Робимо ми все це з однією метою, аби через кілька років ці самі люди, рвучись до влади, не розповідали, які вони білі і пухнасті і як борються за демократію".

Центр громадських ініціатив був створений на базі Івано-Франківського громадського об’єднання "Наше місто" у травні 2006 року. У нього входить понад 20 громадських організацій. Займається розробкою програм розвитку і розбудови обласного центру.

Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі