друкувати


"Polska. The Times": Російсько-українські контакти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-19 05:32:13
Газета "Polska. The Times" передрукувала коротку статтю з головного видання "The Times", у якій читаємо, що Кремль дуже роздратований зразком демократії в Україні.

Ще перед офіційним заприсяженням новообраного президента Віктора Януковича Кремль не гайнував часу і визнав його та висловив підтримку. Російський президент Дмітрій Мєдвєдєв блискавично запросив Януковича, який переміг Помаранчеву Революцію, відвідати Москву. Часу не марнував і прем’єр-міністр Владімір Путін, який уже запропонував глибшу "інтеграцію" України з СНД. Напевне, можливе обрання Москви першим місцем президентського візиту виросте до рангу символу. Але, якщо так станеться, Віктор Янукович з’явиться на Кремлі як лідер демократії.

Газета "Polska. The Times" пише, що вдома нового президента України чекає набагато глибше висвітлення мети і результатів цього візиту, ніж те, до якого звикли його ймовірні господарі. Отже, пише щоденник, Янукович у певному смислі заражений "вірусом помаранчевої революції"; інакше ніж Путін, він не може керувати за допомогою диктатури. Якщо йому не вдасться довести до порозуміння з Москвою, він буде змушений пояснити, що причиною є надто велика політична опозиція. А цей термін дуже рідко чують у стінах Кремля.

Польське радіо
Обговорити на форумі