друкувати


Лікуйте гіпертонію футболом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-19 03:37:25
Міжнародна група вчених виявила, що футбольні тренування здатні протягом трьох місяців понизити підвищений артеріальний тиск у фізично неактивних людей.

Спільне дослідження Копенгагенського університету, чотирьох данських університетських клінік, Швейцарського федерального технологічного інституту і Клініки Шультесса в Цюріху показало, що після тримісячних тренувань по футболу двічі на тиждень у гіпертоніків з низькою фізичною активністю значно знижуються артеріальний тиск, частота пульсу у спокої і кількість жирових відкладень.

Окрім цього футбольні тренування позитивно впливають на інші чинники ризику серцево-судинних захворювань, такі як максимальне використання кисню, серцева скоротність, еластичність судин і рівень холестерину. Причому цей вплив виявився більш вираженим, ніж при силових тренуваннях, і не меншим, ніж при бігу.

У ході експериментів група добровольців, що грали у футбол, порівнювалася з учасниками інших спортивних тренувань і з фізично неактивною контрольною групою. Дослідження проводилися в рамках великомасштабного наукового проекту, присвяченого впливу футболу на здоров'я.

На підставі отриманих результатів керівник проекту Петер Круструп (Peter Krustrup) з Копенгагенського університету порекомендував включати футбольні тренування в процес лікування гіпертонії і програми по зниженню широкого спектру серцево-судинних ризиків.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі