друкувати


Вчені розкрили секрет того, чому люди старіють

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-17 03:19:52
Британські вчені розкрили секрет того, чому люди старіють. Це відкриває можливості для створення нових методів продовження тривалості життя і лікування вікових хвороб.

Дослідницька команда з університету Ньюкастлу остаточно змогла розібратися в процесі, який змушує клітини "помирати" впродовж років, роблячи нас старішими. Вчені сподіваються, що нове відкриття допоможе розробити нові ліки, які завадять цьому процесу, дозволивши нам жити довше і здоровіше, повідомляє Газета.ua.

Керівник дослідницької команди професор Том Кірквуд повідомив, що хоч їх дослідження не призведе до створення "еліксиру вічної молодості", зате може дозволити створити нові радикальні ліки від серцевих хвороб і діабету.

Дослідники виявили, що коли клітина помічає, що її ДНК було пошкоджене, вона перестає відновлювати себе і поступово вмирає.

Цей процес захищає тіло, не дозволяючи пошкодженій ДНК перетворитися на ракову клітину. Але це також означає, що клітина більше не здатна буде виліковувати себе і ділитися в постійному оновленні, яке потрібне для молодості і здоров'я тіла.

Вчені сподіваються, що розуміючи ці процеси, вони зможуть за допомогою ліків запобігти цьому, не допустивши як старіння, так і утворення ракових клітин.

Обговорити на форумі