друкувати


В Японії створена "флешка" розміром з поштову марку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-12 04:53:37
Наукова група, що складається з фахівців Toshiba і співробітників токійського Університету Кейо (Японія), розробила нову технологію, що дозволяє зменшити розміри твердотілих накопичувачів на 90%. Дослідникам, на чолі з професором Тадахіро Курода, також вдалося добитися зниження використання енергії на 70% в порівнянні з сучасними моделями.

Використання нової технології дозволить виготовити твердотілий (SSD-диск) об'ємом 1 терабайт, розміри якого не перевищуватимуть величину поштової марки. Саме такі розміри мають прототипи, розроблені науковою групою.

Нові SSD-диски складаються з 128 чіпів NAND флеш-пам'яті і чіпа-контроллера. Вони здатні передавати дані із швидкістю 2 гігабіта на секунду і засновані на принципі ближніх магнітних сигналів. За словами дослідників, цей спосіб передачі даних призводить до істотного зниження виробничих витрат в порівнянні з традиційними способами з'єднання NAND-чипів.

SSD-диски застосовуються в ноутбуках, нетбуках, інтернет- та ігрових консолях. Для порівняння, розміри SSD-диска Toshiba THNS512GG8BB об'ємом 512 гігабайт, анонсованого в грудні 2008 року, ненабагато перевищують розміри пачки сигарет.

Вчені чекають, що готові рішення на базі нової технології з'являться на ринку в 2012 році.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі