друкувати


В.Балога: Після виборів президента уряд Тимошенко став тромбом у владному організмі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-12 02:43:39
Збереження нинішнього складу Кабінету Міністрів на чолі з Юлією Тимошенко стало тромбом, що стопорить створення нової конструкції влади, яка буде здатна вивести країну з економічної та політичної дистрофії. Про це сьогодні заявив лідер Єдиного Центру Віктор Балога.

На його переконання, Ю.Тимошенко невизнанням свого програшу на виборах Президента і судовою тяганиною з оскарження їх результатів хоче якнайдовше утриматися на посаді. "Вона розмінює 46-мільйонну країну на власну кар’єру. Кожен день при владі дає приватний виграш Ю.Тимошенко і обертається втратами для держави". Така позиція Прем’єра зберігає у парламенті неіснуючу фактично і юридично коаліцію, яка нерідко породжує згубні для держави рішення, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

Наочною ілюстрацією цього В.Балога назвав голосування за закон про тендерні закупівлі, коли депутати-бізнесмени з фракцій Партії регіонів та БЮТ задля багатомільярдної наживи затвердили нову схему перекачування державних грошей у власні кишені. "Питання – чи буде підписаний цей корупційний документ. Раніше Президент В.Ющенко кілька разів ветував тендерні закони. Напевно, так само він має вчинити і цього разу, щоб піти з посади незаплямованим. Гадаю, цей закон не підпише і новообраний Глава держави, щоб не потурати корупційним апетитам частини свого оточення".

Лідер Єдиного Центру висловив переконання, що Президент В.Ющенко має сприяти формуванню нової політичної і владної конфігурації. Зокрема, він може спонукати міністрів, призначених в уряд ним особисто чи за квотою його політичної сили, добровільно подати у відставку. Це відкриє дорогу до створення коаліції і формування нового складу Кабінету Міністрів.

"Зрештою, і самі урядовці, якщо мають хоча б грам совісті й моралі, просто зобов’язані піти з посад, а не з останніх сил хапатися за свої крісла. Причин більше, ніж досить. Урядова команда, яка поставила країну на межу дефолту, зобов’язана скласти свої повноваження", - вважає В.Балога.

Обговорити на форумі