друкувати


У Івано-Франківську міськраду запросять всіх, чиї питання не вирішуються

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-12 02:04:06
Запросити на сесію 277 фізичних і 125 юридичних осіб, чиї питання не вирішуються через бездіяльність депутатів Івано-Франківської міськради, пообіцяв голова міста Віктор Анушкевичус після того як в черговий раз не відбулося засідання народних обранців.

"Також я запрошую представників громадських організацій, комунальників, підприємців, аби ті побачили та переконалися, хто блокує проведення засідань", - зазначив Віктор Андрюсович. Наразі депутати відмовляються працювати, допоки не буде прийнято відповідне рішення щодо їхнього "зайвого" колеги. Адже наразі через поновлення за рішенням суду повноважень одного із депутатів, який був виключений із рядів народних обранців, у сесійній залі виникла проблема перевищення кількості депутатів. Через це все, що прийняте на сесії, може бути не легітимними з правової точки зору.

"На минулих зборах депутатів було озвучено рішення територіальної виборчої комісії стосовно визнання повноважень депутата Івана Онуцького та припинення повноважень депутата Анатолія Мельничука оскільки він останнім зайшов у міську раду за списком блоку "Наша Україна". Зараз це питання знаходиться в суді, але жодних рішень наразі немає, ухвал суду з цього приводу, які б могли завадити роботі сесії міської ради, також не винесено", - продовжує пан Анушкевичус.

Щодо роз’яснень прокурора з приводу рішення ТВК, то міський голова зазначив, що ніхто не заважав представникам фракції БЮТ звернутись за такими роз’ясненнями до прокурора міста, але з невідомих причин вони цього не зробили, а тепер вимагають їх у сесійній залі, саботуючи роботу сесії.

Депутати Ярослав Бачкур та Василь Бойчук обурені діями мера просто перервали його заяву. "Ми хочемо працювати, - мовить пан Бачкур, - як тільки ми отримаємо підтвердження, що сесія легітимна з правової точки зору. то самі ініціюватимемо збори депутатів, аби прийняти ті чи інші рішення". Після слів бютівців Вктор Анушкевичус покинув залу. Депутати від фракції БЮТ таки надіслали заяву до прокурора, аби той нарешті пояснив, скільки обранців мають брати участь у сесії. Чи вирішиться це питання, стане відомо незабаром.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі