друкувати


Motorola розділиться на дві компанії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-12 11:55:48
Американський виробник стільникових телефонів, компанія Motorola, збирається розділитися на дві компанії в першому кварталі 2011 р. Діяльність однієї з них буде повністю присвячена мобільним телефонам і телевізійним приставкам, а друга здійснюватиме роботу по створенню корпоративних мереж.

Як говориться в поширеній сьогодні заяві компанії, розділення на дві незалежних, що публічно торгуватимуть, компанії дозволить їй зайняти чіткіші позиції на обох ринках і збільшити його обхват.

Останнім часом підрозділ мобільних пристроїв став для компанії збитковим. Об'єми продажів нових смартфонов Motorola скорочуються за рахунок агресивної конкуренції з боку інших гравців.

Чисті збитки американського виробника засобів і устаткування для зв'язку Motorola в 2009 р. скоротилися до 51 млн дол. проти збитків в 4,2 млрд дол. роком раніше. Чиста виручка Motorola за минулий рік склала 22 млрд дол., що на 27% менше аналогічного показника 2008 р. у розмірі 30,1 млрд дол. Операційний збиток американської компанії в 2009 р. скоротився до 148 млн дол. проти порівняльного збитку в 2,4 млрд дол. роком раніше. Показники Motorola не виправдали очікування аналітиків: прибуток на акцію за підсумками IV кварталу склав 0,06 дол. при консенсус-прогнозі 0,08 дол./акція. Виручка також не дотягла до прогнозів експертів.

Джерело: РБК-Україна
Обговорити на форумі