друкувати


С.Гайдай: Я би сфотографував Януковича у вишиванці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-11 07:38:42
Після інавгурації нового президента України його портрети з"являться в усіх державних установах.

Офіційний знімок Віктора Януковича має бути епатажним і водночас простим, вважає політтехнолог Сергій Гайдай.

На минулих президентських виборах він працював на штаб Віктора Ющенка. Рекламна кампанія "Я - голосую за Ющенка!" - його рук справа.

"Я би сфотографував Януковича у вишиванці, - каже Гайдай. - Вона додала б йому українськості. Портрет Ющенка у вишиванці не потрібно було робити. Всі й так розуміють, що вона у нього в серці".

Він впевнений, що національний український одяг пасуватиме лідеру "регіоналів".

"Якось Ющенко сказав цікаву фразу: "Юлю українкою вже не зробиш, а Януковича ще можна". Вишиванка йому пасуватиме. Популярність Януковича на Сході вона не зменшить, а Захід сприйме це як серйозний крок назустріч", - розмірковує політтехнолог.

Особистий фотограф лідера "регіоналів" 40-річний Андрій Мусієнко каже, що президентський портрет буде робити не в студії.

"Хотілось би зробити життєстверджуюче фото. Якщо і буде фотошоп (внесення змін у зображення з допомогою комп’ютера. - ред.), то трохи. Зніматимемо на фоні президентського штандарта, але не в студії. Хіба що привеземо студійне освітлення", - розповів фотограф.

Януковича навряд чи можна залучити до кола прихильників національного вбрання. Проте в ході робочої поїздки на Івано-Франківщину місцеві майстрині подарували Віктору Федоровичу вишиванку ручної роботи, що була освячена в одному з храмів міста. Лідер Партії регіонів подякував за ексклюзивний подарунок та пообіцяв, що обов'язково носитиме цю українську сорочку.

Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі