друкувати


Лідери УНП: Пропорційна виборча система паралізує роботу Івано-Франківської міськради

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-11 05:25:23
"Півтора роки міська рада не працювала у зв’язку із заполітизованістю цього органу місцевого самоврядування", - так оцінив зрив початку 47-ї сесії Івано-Франківської міської ради мер обласного центру Віктор Анушкевичус. Нагадаємо, проблема виникла через невирішеність питання про повноваження депутата Івана Онуцького, про поновлення повноважень якого на минулій сесії оголосив голова ТВК.

В зв’язку з цим, він звинуватив депутатів від Блоку Юлії Тимошенко у тому, що ті цілком віддались виборчій кампанії свого кандидата замість того, щоб вирішувати існуючі в раді проблеми, зокрема звернутись за роз’ясненнями щодо вирішення правової колізії навколо І.Онуцького в прокуратуру.

Міський голова також піддав критиці позицію депутата Михайла Івасютина, який звинуватив В.Анушкевичуса у бездіяльності, зазначивши, що М.Івасютина обрали люди для того, щоб він працював, а не демонстрував своє відношення до міського голови.

У свою чергу, голова міської організації УНП Петро Гречанюк висловив обурення з приводу того, що через зрив сесії не було розглянуто такі важливі питання, як звільнення комунальних підприємств міста від сплати податку на земельні ділянки, що знаходиться у тяжкому стані, нарахування коефіцієнту інфляції на оренду приміщень комунальної власності, питання земельних ділянок та виплати зарплат бюджетникам. З його слів, певним депутатам, що потрапили у міську раду за партійних списках зовсім не цікаво займатися міською господаркою, значно простіше зірвати сесію міської ради, або просовувати виключно свої меркантильні інтереси. За час роботи міської ради цього скликання, - зазначив П.Гречанюк, - місту депутатами було завдано непоправної шкоди, яка обчислюється в мільйони гривень не надходжень в міський бюджет.

Як В.Анушкевичус, так і П.Гречанюк сходяться в одному висновку: необхідно відмовитись від пропорційної виборчої системи при формуванні органів місцевого самоврядування.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі