друкувати


Від рівня IQ залежить здоров'я серця

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-11 02:48:34
Низький коефіцієнт розумового розвитку (IQ) є одним з найвірніших ознак того, що людина страждатиме серцевими захворюваннями. Серед чинників ризику знижений IQ займає друге місце після куріння, а наступними йдуть кров'яний тиск і сидячий спосіб життя.

Відкриття було зроблене за результатами дослідження тисячі шотландців, яке спонсорувалося британською Радою з медичних досліджень.

Доктор Девід Батті, під чиїм керівництвом велася робота, пояснює це тим, що люди з низьким IQ рідко дотримуються здорового способу життя, що і викликає серцеві хвороби. Ймовірно також, що на початку життя вони стикаються з проблемами, які згодом відбиваються на інтелекті і стані здоров'я.

Нагадаємо також, що в грудні 2009 року фахівці з Гетеборзького університету і Каролінського інституту (обидва - Швеція) виявили зв'язок між хорошою фізичною формою і високим коефіцієнтом розумового розвитку. Експерименти показали, що людина, яка знаходиться в хорошій фізичній формі, має здорові легені і серце, у неї "налагоджене" стабільне постачання мозку киснем. А ось залежності між рівнем розумового розвитку і м'язовою силою вченим виявити не вдалося.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі