друкувати


Івано-Франківськ: Цирк в міській раді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-10 05:23:18
Депутати Івано-Франківської міської ради впродовж своєї каденції (2006-2010 роки) постійно влаштовують циркове безплатне шоу. При цьому звичайно ніхто з них не ходить на голові чи не дресирує білодоміських щурів. Але ось фокусників та клоунів серед депутатів та міськвиконкомівців вистарчає.

Причому клоунада з 61 першим депутатом триває вже зо пів року. Для читача роз’яснимо ситуацію. За регламентом сесії Івано-Франківської міської ради депутатів має бути лише 60. Депутатський корпус Івано-Франківська шляхом масових фальсифікацій на виборах 2006 року сформовано з таких партій: "Наша Україна", Рух, БЮТ, Пора, Регіони та блок "за Анушкевичуса". Разом – 60 депутатів.

Але в процесі роботи БЮТ та "Наша Україна" почали відкликувати своїх депутатів як недостойних і таким чином вводити на їх місця нових достойників. Але "недостойні" просто так не здавалися і почали подавати до суду. Так от, виключений з "Нашої України" депутат Іван Онуцький виграв тепер нарешті суд і прийшов в раду, однак ті, що заступили його місце, ніяк не збираються йому тим місцем поступатися. При цьому зауважимо, що депутат міської ради – це волонтер, який не отримує ні зарплати, не має жодних пільг і повинен добровільно й безкоштовно працювати на благо міської громади. Так от бажаючих "служити" народові так багато, що депутатських місць для них вже не вистарчає.

З приходом І.Онуцького депутатів стало 61 – повне порушення регламенту в роботі ради. Тут би мала діяти ТВК (територіальна виборча комісія) - але є і вона складається з представників тих самих партій. Варто було б просто відкликати когось з "Нашої України" і замінити на Онуцького. Але хто поступиться місцем благодійно й безкоштовно "послужити" людям? Звісно ніхто.

Отака катавасія. Внаслідок цього сесія міської ради не відбувається. Онуцький приходить кожного разу в сесійний зал (не хворіє і не пропускає засідань) і тут же сесія зривається. Міський голова самоусунувся, депутати від інших партій співчувають колезі, адже самі можуть опинитися на його місці.

І ось нарешті після виборів президента України почалося зрушення. Депутат міської ради Ліліана Симонович, блок "Наша Україна" зробила заяву про те, що РУХ, членом якого вона є почав "процес очищення". Тут треба розуміти це так: рухівці докумекали, що керівник їхньої фракції НУНС М.Івасютин є маріонеткою в руках З.Шкутяка, голови партії "Наша Україна" і всі ці провокації влаштовує виключно з погодженням у штабі "Нашої України", президію якого складають родичі і бізнес соратники З.Шкутяка.

І ось після того, коли "Наша Україна" відпрацювала на користь Януковича, а сам Шкутяк був звинувачений в друці та поширенні антисемітських заяв проти Юлії Тимошенко, рухівці зрозуміли, що йти разом з політичними шулерами їм далі нема куди. Тим більше скоро вибори. Тому від Івасютина почали очищатися, а також є від усіх тих, хто не підписав заяву депутатів Івано-Франківської ради на підтримку Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, що заяву підписали тільки 25 депутатів з 61. Крім бютівців там є прізвища: Л.Симонович, М.Семочко. П.Строїч (представників НУНС). Саме ці депутати будуть очищуватися від політичних провокаторів та авантюристів з "Нашої України".

Цікаво також, що з десяти депутатів від блоку "за Анушкевичуса" підписав згадану заяву тільки один М.Кривень. Отже, тут також попахує очищенням: або з Кривня або від Кривня.

Тим часом депутат міськради Л.Симонович каже:

– У нас відбулось очищення Руху. На проводі ми вирішили, що будемо активно приймати участь у виборах до місцевих рад. Питання про висунення кандидата на міського голову поки не стоїть, бо невідомо по суті, як ми будемо йти на вибори - чи самостійно, чи блокуватися з кимось.

А тепер найцікавіше: депутати міської ради, які працюють безкоштовно, як от Симонович чи Строїч вже третє скликання підряд і далі хочуть бути депутатами. Ну, просто не бачать себе поза межами міської ради.

Чому вони виключили свого рідного колегу І.Онуцького, який також ходів відпрацювати свою третю незмінну каденцію в міській раді відомо: боялися Івасютина та Шкутяка. Але коли їх політичні батьки повністю обгадилися на виборах президента, тоді кинулися від них очищуватися і шукати собі інших патронів.

– Зараз ми маємо багато заяв від потужних людей, які хочуть працювати в Русі. Ми, звичайно, будемо приймати участь у виборах 30 травня, будемо "розкручувати" організацію та поповнювати її новими членами, – каже Ліліана Симонович.

А ми це розуміємо так – пора шукати нові бренди для участі в нових виборах. Лохотрон під гаслами помаранчевої революції вже не працює. Ющенко опускається в нафталін і повне політичне лайно. Розділити його відповідальність перед народом сьогодні не збирається ніхто з депутатів. Адже знову задурити виборців гаслами типу "десять кроків на зустріч людям" вже буде тяжко. Тому й беруться за "очищення".

І це добре. Тепер треба щоб у їхнє ВЕЛИКЕ ОЧИЩЕННЯ включився народ нашого міста і очистив від всіх цих клоунів і фокусників навіки з Івано-Франківської міської ради. Може пора б уже їм попрацювати за покликанням: на цирковому майданчику й порозважати своїми фокусами тупих люмпенів.

Доречі, ще сім позовів у судах розглядають від "відчищених" колишніх депутатів з блоку БЮТ. Тому не виключено, що в міській раді буде не 61 депутат, а – 68.

Слуги народу, отже, множаться як щурі. Шкода, що тільки користь від них для народу також щуряча.

Автор: Іван ПІДЛИСЕЦЬКИЙ, Острів Галичина
Обговорити на форумі