друкувати


Набирає обертів кампанія декларування громадянами отриманих доходів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-09 11:02:43
Громадяни, котрі отримували в минулому році доходи, з яких не був утриманий податок, зобов’язані задекларувати такий дохід.

Зокрема, декларацію про доходи мають подати ті громадяни, які у минулому році отримували іноземні доходи, спадщину, подарунки від фізичних осіб, доходи від здачі в оренду майна, від продажу корпоративних прав, зокрема цінних паперів, доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів, а також інші доходи, з яких при їх одержанні не було сплачено податок. В переважній більшості випадків ставка податку складає 15 відс. від доходуповідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Крім того, ті громадяни, які у 2009 році понесли витрати на навчання, всиновлення дітей, перераховували недержавні пенсійні або благодійні внески, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, мають право подати декларацію для отримання податкового кредиту, тобто повернення частини сплаченого із заробітної плати податку з доходів.

В податкових інспекціях створені всі необхідні умови для вчасного подання декларацій. Зокрема, безкоштовно надаються бланки декларацій та консультації по їх заповненню.

Своєчасно сплачені податки – це шлях до підвищення добробуту кожного.

Обговорити на форумі