друкувати


Прикарпатські рятувальники підбили підсумки, окреслили завдання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-08 05:04:25
Днями прикарпатські рятувальники підбили підсумки минулорічної діяльності івано-франківської підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

У підсумковій нараді взяли участь представник керівництва профільного Міністерства, посадовці з облдержадміністрації, керівники Головного управління МНС в області та його територіальних підрозділів, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Загалом 2009-й видався для працівників пожежно-рятувальної служби області доволі напруженим, зазначив Головний рятувальник області генерал-майор служби цивільного захисту Микола Джумаджук. Невтомна та самовіддана праця кожного, хто служить у лавах прикарпатських МНСників, дала свої плоди - негативна ситуація з пожежами, котра мала місце в області у 2008-му, частково стабілізувалася. Сама кількість вогневих випадків на Прикарпатті зменшилася на 3 відсотки, проте, що найважливіше, у 2009-му вогонь забрав майже на третину менше життів, ніж у 2008-му. У 2009-му другий шанс на життя в результаті порятунку бійцями в одностроях МНС отримали майже сімдесят мешканців краю. Загалом протягом минулого року кількість врятованих під час пожеж, на водних об’єктах, ДТП та інших нештатних ситуаціях зросла на 60 відсотків. В результаті оперативних та професійних дій підрозділів Головного управління врятовано матеріальних цінностей на суму майже 43 мільйони гривень. Не бракувало у минулому році роботи і прикарпатським піротехнікам. На території області вони виявили та знешкодили майже вісімсот вибухонебезпечних предметів. Всього ж з метою запобігання та ліквідації різного роду надзвичайних ситуацій пожежно-рятувальними підрозділами області здійснено майже 30 тисяч виїздів.

У своєму виступі начальник Головного управління МНС в області Микола Джумаджук висловив слова подяки на адресу керівництва обласної влади та Міністерства за сприяння у покращенні матеріально-технічної бази підрозділів пожежно-рятувальної служби області. Так, саме завдяки сприянню Міністерства впродовж року в область надійшло 20 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки різного призначення загальною вартістю понад 16 мільйонів гривень, яка суттєво покращила боєздатність наших підрозділів. В році, що минув, завершено будівництво адміністративних приміщень аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ МНС у м. Івано-Франківську. Завдяки підтримці керівництва обласної державної адміністрації і обласної ради та з ініціативи керівництва Головного управління МНС в області у 2009 році було прийнято 13 розпоряджень обласної державної адміністрації, які сприяють вирішенню проблемних питань МНС на законодавчому рівні. Крім того, проводилась й надалі проводитиметься активна робота з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо створення нових та належного утримання дев’ятнадцяти уже існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони та добровільних пожежних дружин області.

На підсумковій нараді за результатами роботи також було відзначено кращих працівників. За високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків, вагомий внесок в справу цивільного захисту населення, досягнення високих показників у службовій діяльності та за результатами роботи у 2009 році були нагороджені почесними відзнаками та грамотами Міністерства та Головного управління МНС в області працівники Головного управління та його територіальних підрозділів, ряд офіцерів отримали чергові звання. Відзначили цього дня і кращий територіальний підрозділ Головного управління МНС в області за високі досягнення у спорті: за зайняте перше загальнокомандне місце було нагороджено фізкультурно-спортивний колектив Коломийського районного управління ГУ МНС в області перехідним кубком та Грамотою Головного управління. Приємно констатувати, що діяльність Івано-Франківського Головного управління МНС в області та його територіальних підрозділів у 2009-му році отримала схвалення і від керівництва Міністерства. Начальник державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки МНС України генерал-майор служби цивільного захисту Василь Стоєцький відзначив, що ліквідація надзвичайних ситуацій, котрі мали місце на теренах Івано-Франківщини у 2008-2009 роках, професійний підхід до проведення рятувальних робіт підтвердили, що прикарпатські рятувальники готові до дій за призначенням.

Підсумки підведено... Попереду – рік новий, сповнений напруженої роботи і нових планів. Роботи – для безпеки людей, планів – зробити все необхідне для того, щоб надзвичайних ситуацій було менше, і звичайно, сподівань, що навіть за найбезнадійніших обставин людське життя неодмінно буде врятовано!

Обговорити на форумі