друкувати


Росія не отримала запрошення на засідання G8 у Канаді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-05 02:21:46
У канадському місті Ікалуіт вікрилася зустріч міністрів фінансів і глав центробанків країн "великої сімки" (G7).

Росію, котра є членом "великої вісімки", цього року не запросили. Про це заявив заступник міністра фінансів Дмитро Панкін.

Про те, що Росія навряд чи візьме участь у майбутній зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків країн G7, стало відомо ще в середині січня. Тоді Дмитро Панкін, повідомивши, що Росію, швидше за все, не запросять, зазначивши, що це не варто розцінювати як приниження ролі Росії у світовому співтоваристві.

За його словами, це пов'язано зі зміною формату самої зустрічі. На думку заступника міністра фінансів, це формат змінюється через посилення ролі "великої двадцятки" (G20), яка тепер вирішує всі основні питання. Він повідомив, що цього разу "велика сімка" обговорить лише кілька питань, серед яких немає таких, котрі традиційно обговорюються з Росією.

Однак Міністерство закордонних справ Росії цю точку зору не поділяє. "Рішення не запрошувати Росію на чергову зустріч міністрів фінансів і директорів центральних банків країн "великої сімки" є некоректним", - заявив 4 лютого офіційний представник російського МЗС Андрій Нестеренко.

"Воно відображає старі політичні стереотипи", - вважає дипломат. Втім, він теж погодився, що на тлі становлення "великої двадцятки" як основного міжнародного форуму для обговорення фінансових та економічних проблем значення заходів більш вузького складу дійсно змінюється.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі