друкувати


Нове покління журналістів зростає в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-05 09:23:49
Наприкінці минулого року в газеті "Коломийська правда" було оголошено дитячий творчий конкурс, в якому діти коломийських шкіл за допомогою пера могли висловити свою критичну думку про сьогодення та майбутнє бачення Коломиї і України загалом. Вчора пройшла заключна частина конкурсу: нагородження переможців та дискусія з освітянами про доцільність та ефективність проведення подібних заходів.

Щасливим переможцям, а ними виявилися Андрій Макарук (серед молодшої групи учнів) та старшокласниця Христина Куриляк, вручили цінні призи. Відзначили також найактивніші школи, що взяли участь в конкурсі: СШ №2, СШ №4, гімназія. Нагородження проводили меценати заходу Володимир Довганюк, голова правління Кредитної спілки "Прикарпаття" та Ігор Козар, директор газети "Коломийська правда". Призи для шкіл намагалися адаптувати до їхнії потреб. Всі номінанти були надзвичайно вдячні такій щедрості.

Добре, що місто визнає європейські цінності – меценатство, – з такої думки розпочала свій виступ Марія Грицан, начальник управління освіти Коломийського району. Меценатство – це хороша риса суспільства, тому що підтримуючи школи та дітей, робиться вигідне капіталовкладення в майбутнє. Пані Марія пообіцяла, що надалі готова активно підтримувати всі конкурси та акції, що органовуватимуться.

Всього до редакції газети надійшло близько восьмиста листів. Йосип Матковський похвалив організаторів за те, що акція носила масовий характер. Уважно поставитися до кожного листа та правильно оцінити – це важка та клопітка робота. Чільник гімназії зауважив, що лише в гімназії свої сили спробували близько половини учнів. За словами директора гімназії, в конкурсі взяло б участь ще більше дітей, але зашкодили цьому ущільнення матеріалу через карантин, олімпіади. Навантаження на учнів було дуже великим, тому не кожен знайшов час на додаткову творчу роботу, але все ж хто зважився, то не пошкодував.

Заступник директора СШ №2, Галина Добрянська зосередилася в більшості на виховному значенні таких заходів. Участь у конкурсі виховує лідерські якості та формує особистість – людину нового типу.

В подальшому учасники подібних конкурсів поповнять журналістські лави.



Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі