друкувати


Прикарпаття: Яремче працює над стратегією розвитку регіону

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-02 05:18:46
Виконавчий комітет Яремчанської міської ради працює над проектом Стратегії соціально–економічного та культурного розвитку міста Яремче на період до 2020 року. Особливістю підходу, який покладено у розробку стратегічного плану розвитку, є його спрямованість на людину, на задоволення її потреб і інтересів, на розвиток особистостей й громади в цілому, включаючи розвиток системи управління та її персоналу.

Згідно розпорядження міського голови від 01.04.2008 року №111-р утворено робочу групу по розробці проекту Стратегії соціально –економічного та культурного розвитку міста Яремче на період до 2020 року. Функції по організаційно–технічному забезпеченню розробки Стратегії покладено на бізнес – центр при Фонді підтримки підприємництва м.Яремче, повідомляє Яремче.org.

Робочою групою проводиться робота над визначенням:
- майбутнього образу міста, яким хоче бачити його сама громада;
- стратегічних цілей, досягнення яких забезпечить набуття містом визначеного громадою образу;
- планів дій, тобто логічних послідовних заходів, спрямованих на досягнення цих цілей з використанням специфічних процедур.

Разом з тим, робочою групою проведено три громадських слухання по обговоренню проекту Стратегії за участю представників обласних структурних підрозділів, керівників підприємств установ, організацій регіону, селищної та сільських рад, представників громадських організацій. Так, 27.01.2010 року відбулося третє громадське слухання з опрацювання проекту Стратегії. Основні зусилля учасників обговорення Проекту були спрямовані на:
- визначення бачення майбутнього міста;
- визначення пріоритетів, одержаних на основі бачення майбутнього міста;
- визначення критичних питань, що заважають у досягненні мети по реалізації – бачення майбутнього міста;
- вибір найбільш раціональних шляхів рішення проблем;
- визначення конкретних цілей та формування плану дій, досягнення яких у майбутньому надасть змогу вирішити конкретні проблеми.

В результаті проведеної роботи знайдено стратегічне бачення – це спільне, погоджене на основі консенсусу, бачення того, як місто має виглядати в майбутньому. Стратегічне бачення є вступом до стратегічного плану економічного розвитку. Стратегічне бачення міста Яремче:

"Інвестиційно-привабливе курортне місто з високим рівнем добробуту мешканців та активною громадою"

На шляху до реалізації Стратегії соціально - економічного та культурного розвитку міста на період до 2020 року визначено план дій та стратегічні цілі по його впровадженню, а саме:
№1. Висока якість життя мешканців
№2. Інвестиційно-привабливе курортне місто
№3. Активна громада
№4. Покращення екологічної ситуації

Обговорити на форумі