друкувати


Брейкданс: Батлонемося…

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-01 04:06:01
В Івано-Франківську відбулися змагання брейкдансерів. Показати своє вміння та повчитися рухів у інших на Прикарпаття прибули понад 50 любителів танцювального екстріму з області та Буковини.

"Змагання брейкдансерів традиційно називають батлами. Під час танців глядачі утворюють коло або квадрат всередині якого виступають брейк дансери, — розповідає координатор змагань Оля Рубич. — Батли можуть відбуватися один на один та цілими групами. Коли танцівники змагаються один на один, то мають по кілька виходів. Кожен вихід триває не більше 30 секунд, адже виступи брейкдансерів дуже виснажливі. Окрім змагань-батлів, є ще й так звані "джеми", коли молоді люди просто демонструють свої танцювальні можливості.

"Вдвічі приємно, коли ідею проведення змагань нам подала чарівна дівчина адже брейкдансом займаються переважно хлопці, — каже Анна Крисюк, радник івано-франківського міського голови з молодіжних питань — Так Оля Рубич має багато однодумців, які й захотіли позмагатися". Спочатку прикарпатці хотіли зробити батл у вузькому колі місцевих брейкдансерів, а потім до організаторів почали телефонувати з усієї Івано-Франківщини та й із сусідніх областей. Отож географію змагань і кількість учасників довелося збільшити. Хоча для змагань вистачить і 20 учасників, а тут понад півсотні

Такі танці є доволі енергійними і мають велику популярність серед молоді. Це має свій позитивний результат, адже юнаки і юнки гуртуються і не йдуть бездумно тинятися по вулицях, не вживають алкоголь і наркотики, бо ж сама техніка виконання танцю потребує великих фізичних зусиль. А коли в молодої людини є погані звички, то брейкдансові трюки їй будуть не під силу.

До речі в області немає сильної професійної команди, всі вчаться по відео копіюють рухи та імпровізують. Старші навчають молодших і, як було видно на змаганнях, досить успішно

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі