друкувати


М.Вишиванюк: У політиці головне – людяність!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-02-01 03:02:55
Журналістам області випала насправді унікальна можливість у неофіційній обстановці поспілкуватися з депутатом обласної ради, у минулому головою Івано-Франківської ОДА Михайлом Вишиванюком.

Михайло Васильович прийшов на двадцять хвилин раніше запланованого часу. Каже, не любить запізнюватися і не чекає на тих, хто має таку недобру звичку. Розмова розпочалась зі спогадів політика.

Пан Михайло пригадував цікаві, смішні випадки, які траплялися з ним, коли з робочими візитами він відвідував інші країни світу. Але яка розмова у наш час не обходиться без політики? Тим більше країну постійно лихоманить від горе-керівників.

Набравши повні груди повітря, невпевнено запитую: "У нашому місті ходять чутки, що ви збираєтесь балотуватись на посаду голови Івано-Франківська. Правда?" Посміхаючись, дивиться на мене дуже уважно і чітко дає відповідь: "Ви знаєте, я теж їх чув. Я взагалі звик до чуток. Говорять багато, але у більшості не по суті справи. Я думаю, що той мер, який прийде, буде не у захваті. Приведу простий приклад. Незабаром, а це взагалі може статися коли завгодно. Найкрасивіше місто не побоюсь світу, наше рідне місто тонутиме уууууу, самі знаєте у чому. Як можна будувати будинки, а систему водовідводів не розширювати? Це колись дасть про себе знати! Та, і взагалі проблем море, а руки, як мовиться, не доходять. Важко буде, ой як важко буде нового меру!".

– Так само як і новому Президенту?

- Тут взагалі складна ситуація. Далеко ходити не буду, у нас стільки боргів. Ми потонули у боргах. А чим віддаватимемо невідомо! - замислюється, обдивляється усіх присутніх журналістів і зупиняє погляд на мені. - Важко буде! Але ми сильний народ і це витримаємо. Я впевнений, що колись усе зміниться на краще.

Хтось з журналістів запитує: "Можливо, після виборів Президента? А взагалі, за кого треба голосувати?" Посміхається: "Я точно знаю, за кого голосуватиму сам. Країні потрібна сильна рука. Стабільність! Я голосуватиму за Віктора Януковича. Тому що Україні врешті-решт треба вилазити з ями. Я пам’ятаю слова моєї матері, яка казала мені, що для того, аби бути добрим господарем, треба залишатися доброю, чесною людиною! Я взагалі вважаю, що у політиці головне - людяність! Тільки так. Тільки будуючи Україну для людей, новий Президент зможе навести лад у нашій державі."

Автор: Георгій ЖУЖУНАДЗЕ, БРІЗ
Обговорити на форумі