друкувати


Rzeczpospolita: Бандера ділить Україну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-28 04:55:00
Польська преса продовжує серію публікацій стосовно нагородження Степана Бандери званням Героя України.

"Бандера ділить Україну" – під таким заголовком з’явилася стаття в газеті "Rzeczpospolita". Автори розповідають про те, яку реакцію викликало рішення Віктора Ющенка в Донецьку, Луганську, Одесі, Севастополі та Тернополі, повідомляє Польське радіо.

Газета звертає увагу також на дуже дивні звинувачення. Наприклад, "політики Блоку Юлії Тимошенко переконують, що указ про нагородження Степана Бандери президент видав лише через ненависть до прем’єрки". Пояснення – просте: обурена Східна Україна мобілізується перед загрозою націоналістів і проголосує за Віктора Януковича, який і стане президентом.

Видання цитує українських експертів. Політолог Олександр Палій вважає, що нагородження С.Бандери може допомогти майбутній політичній силі В.Ющенка здобути симпатії національно-патріотичного електорату і потрапити до парламенту. В свою чергу голова "Українського барометра" Віктор Небоженко заявляє, що своїм кроком чинний президент "може виграти як лідер націоналістичної сили, але програти як лідер Майдану та Помаранчевої революції, гаслом якої були свобода слова та демократія, а не націоналізм".

Обговорити на форумі