друкувати


Як підібрати кадри для роботи в суді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-28 04:10:44
Як підібрати кадри для роботи в суді, допомогти їм адаптуватися та зробити з них справжніх фахівців розповіли на семінарі. "Основи кадрової політики, етики працівників та роботи з персоналом", що відбувся в Івано-Франківську. Слухачами семінару є голови судів, керівники апарату загальної юрисдикції області. Захисникам закону пропонували передовий досвід місцевих апеляційників, які впровадили ряд новацій.

За словами голови Апеляційного суду Івано-Франківщини Павла Гвоздика, кадри є важливим фактором в успішності функціонування будь-якої організації. Отож, аби мати добрих працівників у майбутньому, в прикарпатському суді вперше в Україні працює психолог, який проводить психологічне тестування кандидатів на посади. Під час цієї процедури виявляють всі професійні якості новачків, що потребують удосконалення. Відповідно до цього будують план роботи з ними. "Ми маємо вже добрі результати, - мовить пан Гвоздик, - тому вирішили поділитися ними з колегами, адже у нас майже немає плинності кадрів".

Новація в апеляційному суді запроваджена завдяки проекту USAID "Україна: верховенство права" за підтримки івано-франківського апеляційного суду. Керівник проекту Девід ВОН, який також прибув на Прикарпаття, розповідає, що питання про ефективну роботу судів ми підняли два роки тому. Тоді вперше в Україні зібралися разом голови судів. На цій зустрічі була створена робоча група по роботі над питаннями кадрів в судах та ефективної їх роботи. Саме ця група і зініціювала створення Асоціації з підтримки розвитку судового адміністрування в Україні. Наразі розроблено й навчальну програму по роботі з кадрами в суді. За нею по всій Україні проводяться численні семінари, аби уникнути непрофесійності в судах.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі