друкувати


Психологи повідомляють, що соцмережі можуть викликати залежність

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-28 02:37:06
За словами психологів, соціальні мережі планомірно послаблюють організм і чинять негативний вплив на здоров'я, насамперед психічне, і можуть викликати патологічну залежність користувачів.

Дослідники раніше звинувачували в цих "гріхах" лише комп'ютерні ігри, але з'ясувалося, що і "Однокласники", і "Вконтакте" цілком можуть викликати патологічну залежність користувачів, повідомляє Взгляд.

Вчені виявили, що залежність від інтерактивних мереж набагато вища, ніж від комп'ютерних ігор. Середньостатистичний володар сторінки в будь-якій з популярних соціальних мереж проводить на сайті вдвічі більше часу, ніж він би витратив на комп'ютерну гру.

Психологи підрахували, що мінімальний час, який проводить користувач в соціальних мережах, дорівнює три години на день. Як правило, користувач тих же "Однокласників" переглядає сторінки друзів, оцінює і коментує фото, і просто перекидається з товаришами парою фраз. У запущених випадках людина може безперервно сидіти на сайті до 30 годин!

Компанія Entensys, що займається розробкою програмних продуктів в області інформаційної безпеки, опублікувала результати аналізу використання інтернету офісними працівниками. Автори дослідження склали список різних типів сайтів, найбільш затребуваних серед співробітників організацій в робочий час. Виявилося, що найбільш популярними вважаються соціальні мережі, персональні сайти і блоги - їх відвідує 20% всіх працівників.

Обговорити на форумі