друкувати


США хочуть домогтися всеосяжного ядерного роззброєння

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-28 10:55:58
Президент США Барак Обама підтвердив, що США мають намір домагатися всеосяжного ядерного роззброєння.

"Я поділяю погляди Джона Кеннеді і Рональда Рейгана на стратегію, яка виключає розповсюдження (ядерних) озброєнь і ставить за мету позбавлення світу від ядерної зброї. Для зниження кількості ядерних потенціалів і пускових установок США і Росія завершують переговори за договором про стратегічні наступальні озброєння на найближчі два десятиліття", - сказав Обама, виступаючи в Конгресі із щорічним доповіддю про становище в країні, повідомляє Взгляд.РУ.

За словами президента, США також мають намір дотримуватися самі і вимагати від інших країн дотримуватися жорсткий режим нерозповсюдження і ядерної безпеки.

"На квітневому саміті з ядерної безпеки ми зберемо 44 нації разом для того, щоб досягти мети: забезпечити ядерну безпеку по всьому світу, для того, щоб ядерна зброя не потрапила до рук терористів", - зазначив Обама.

Саміт з ядерної безпеки пройде у Вашингтоні 12-13 квітня. За словами Обами, ці дипломатичні зусилля повинні зміцнити позиції США на переговорах з країнами, такими, що порушують режим нерозповсюдження або намагаються розробляти компоненти ядерної зброї.

"Ось чому Північна Корея зараз стикається зі зростаючою ізоляцією і сильнішими санкціями - санкціями, які значно посилюються. Ось чому міжнародне співтовариство стало більш згуртованим, а Ісламська Республіка Іран все більш ізольованою. Тоді як іранські лідери продовжують ігнорувати зобов'язання, вони не повинні сумніватися в тому, що зіткнуться з серйозними наслідками", - зазначив Обама.

Обговорити на форумі