друкувати


ВЗГЛЯД: Експерти розійшлися щодо результатів президентських виборів в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-27 05:55:03
Коментуючи газеті Взгляд можливий результат другого туру президентських виборів в Україні, експерти розійшлися в оцінці того, чого можна чекати після 7 лютого.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов запевнив газету ВЗГЛЯД, що не бачить передумов згущувати фарби у зв'язку з наростаючим протистоянням Януковича і Тимошенко.

За словами Карасьова, ніякого так званого "третього туру", а точніше переголосування результатів другого, як це було в 2004 році, не буде.

"Буде другий тур, а потім інавгурація!", - Вважає політолог.

Між тим, керівник Інституту соціальної трансформації Олег Соскін оптимізму колеги не поділяє і впевнений, що після другого туру Україна так і не дізнається ім'я нового президента.

Експерт прогнозує не третій тур, а ще одні вибори президента.

"В результаті ескалації зіткнень і насильства між двома клановими групами на виборах 7 лютого так і не буде встановлений переможець, інші дві олігархічні групи Кучми і Ющенка теж не зацікавлені у визначенні переможця, таким чином, спробу обрати президента повторять 30 травня - це день на який вже призначено вибори до місцевих органів влади ", - заявив Олег Соскін.

Обговорити на форумі