друкувати


Коломия отримала прес-центр

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-27 05:26:19
Закінчення минулого тижня ознаменувалося важливою подією в масштабі Коломиї. Газета "Коломийська правда" репрезентувала для запрошених новий прес-центр, який приємно пахне свіжістю фарб.

Наше місто вже віддавна потребувало центр, де чиновники, депутати, бізнесмени Коломийщини могли б донести свою позицію до людей за допомогою всіх ЗМІ міста та району. За словами Тараса Григорчука, головного редактора "Коломийської правди", впливові люди часто вирішують справи своєї громади кулуарно. Таке місце дозволить викликати будь-якого опонента "на ви" та поставити йому найнаболіліші питання, разом шукати шляхів для покращення життя громади краю. Редактор "Коломийської правди" обіцяє, що такі зустрічі будуть відбуватися традиційно щоп’ятниці. Цікаві теми для обговорення може запропонувати будь-хто та отримати в режимі дискусії найповніші відповіді.

Прес-центр був давно омріяний, бажаний. Здійснити задум вдалося завдяки голові правління кредитної спілки "Прикарпаття" панові Володимирові Довганюку. Він люб’язно надав приміщення та допоміг зробити ремонт.

Оскільки відкриття прес-центру припало на пік політичних дискусій у зв’язку з виборами президента України, то Тарасом Григорчуком для присутніх була запропонована тема "Результати першого туру президентських виборів: аналіз та перспективи". В обговоренні теми за круглим столом взяли участь представники політичних партій, громадських організацій та засобів масової інформації Коломийщини. Щоправда серед запрошених не виявилося голови ОВК №89 – Івана Григорука, який зневажив зібранням. Надалі при плідній роботі всіх запрошений двічі подумає перед тим, як не прийти. Адже людині, яка нічого не приховує та розуміє свою роль в суспільстві, обов’язково потрібно бути публічною та відповідати за будь-який вчинок перед мешканцями краю.



Попри все дискусія виявилася дуже напруженою, Тарасу Григорчуку доводилося щоразу приборкувати бурхливі емоції присутніх та направляти розмову у потрібному руслі. Можливість висловитися стосовно своїх політичних поглядів та ситуації, в якій Україна буде завтра, мали всі. Були думки, що Україна програла вибори вже в першому турі виборів, але Юрій Романюк (БЮТ) та Роман Панчук (ПР) з цим категорично не погоджувалися, просили поважати вибір мільйонів українців. Ольга Руданець, голова Конгресу української інтелігенції Коломийщини, зазначила, що Віктор Ющенко гідно провів свій п’ятирічний термін на пості Президента України. Вона сказала, що український народ винен перед Президентом за те, що не підтримував багато його ініціатив.

Лунали закиди на сторону і Прем’єр-міністра, Уряду, а найбільше перцю дісталося недієздатному парламенту. Тому всі вбачають найправильнішим виходом із ситуації передчасні вибори до Верховної Ради заразом з виборами до місцевих рад. Оскільки при такому сценарії подій до сесійної зали потраплять "Фронт змін", люди Тігіпка, Тягнибока. Більшість зібрати буде легше, а вона, за уявленнями Олександра Мензатюка – голови громадської організації "Громадянський актив Коломиї", має мати не менше 300 голосів. Іван Симотюк, депутат міської ради та підприємець говорив більше про економічну сторону всіх передвиборчих обіцянок. Казна України нагадує зараз діряву кишеню, тому обіцяти покращення життя вже завтра – це відверто брехати народу. Хто б не переміг у президентських перегонах, ця людина має вибачитися і пообіцяти лише важку роботу.

Незалежно від політичних вподобань всі учасники форуму одноголосно закликали коломиян прийти на другий тур виборів і проголосувати розумом.

Наприкінці Тарас Григорчук підвів риску під всім вищесказаним, а гості прес-центру, розрядившись у суперечці, спокійно підсумовували та вже дружньо спілкувалися. Загалом зустріч протривала близько 2,5 годин. Позитив від прес-центру відчувається відразу, адже почувши багато точок зору, можна віднайти істину чи принаймні до неї наблизитися.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі