друкувати


Україна візьме наступні кредити навесні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-27 04:32:56
Україна буде залучати зовнішні позики у квітні-травні поточного року. Такий прогноз оприлюднив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський. Мінфін веде переговори про залучення іноземних кредитів і сподівається, що Україна почне отримувати гроші не пізніше травня.

"Технічно ми можемо ще не встигнути в першому кварталі, але на квітень-травень фактично можемо вийти, вийдемо на зовнішні запозичення", - сказав урядовець.

При цьому він не назвав суми цих запозичень, відзначивши, що він є предметом переговорів.

В той же час, Уманський додав, що Україна ще не пропонувала місії Міжнародного валютного фонду повернутися до України для продовження переговорів про надання чергового траншу кредиту.

Нагадаємо, у 2009 році державний борг України зріс більш, ніж на 11 мільярдів доларів, і сягнув майже 36 мільярдів доларів. Зовнішня заборгованість держави склала близько 16 мільярдів доларів, а внутрішня - понад 10 мільярдів.

У той же час, МВФ наприкінці року відмовився надавати Україні черговий транш кредиту, пославшися на політичну нестабільність і проблеми з держбюджетом-2010, який досі не ухвалено.

До питання отримання кредиту Україна та фонд мають повернутися після виборів, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі