друкувати


Олександр Черненко: Без істерик. "Третього туру" не буде

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-27 04:24:38
Ніколи не просив власних інтерв'ю на вичитку, тому що звик відповідати за сказані слова. Але, як виявляється, бувають ситуації, коли непорозуміння стаються не навмисне. Так і тут вийшло, коли я раптом "оголосив третій тур".

А тепер і перед "Інтерфаксом" якось незручно, тим не менше вимушений спростовувати. Офіційне спростування нижче, а від себе додам кілька слів. Здивували навіть не ЗМІ, які вхопилися за цю "бомбу", а знайомі з виборчих штабів, які передзвонювали і висловлювали припущення, хто цю "заяву" замовив і за які гроші. Я не сумнівався, що в штабах працюють циніки, але там, виявляється, ще й достатньо параноїків.

КВУ повідомляє про не зовсім точне цитування інтерв'ю Голови Правління КВУ Олександра Черненка.

У Комітеті виборців України висловлюють занепокоєння не зовсім точною публікацією інтерв'ю Голови Правління КВУ Олександра Черненка інформаційній агенції "Інтерфакс-Україна", яке також було поширене низкою інших ЗМІ.

У тій частині інтерв'ю, де йшлося про ймовірність так званого "третього туру", Олександр Черненко висловив сподівання, що "до третього туру не дійде", однак в кінцевому варіанті інтерв'ю частка "не" просто випала. Очевидно, це було зумовлене тим, що розмова з журналістом відбувалася у телефонному режимі, відтак непорозуміння могло бути спричинене технічними причинами.

КВУ наголошує, що не має жодних претензій до інформаційної агенції "Інтерфакс-Україна", оскільки сталося прикре непорозуміння, зумовлене об'єктивними обставинами.

КВУ сподівається, що незважаючи на всі проблеми з організацією виборчого процесу та можливі радикальні сценарії незаконного впливу на волевиявлення громадян, вибори пройдуть у відповідності до міжнародних стандартів, а їх результати будуть встановленні у визначний законодавством спосіб.

Джерело: Українська правда - Блоги
Обговорити на форумі