друкувати


ПАРЄ прийняла рішення направити велику групу спостерігачів на українські вибори

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-27 03:56:48
Голова Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Мевлют Чавушоглу, коментуючи майбутній 7 лютого другий тур президентських виборів в Україні, висловив надію на те, що вони пройдуть демократично і чесно.

Перший тур виборів відбувся 17 січня, перше місце зайняв лідер Партії регіонів Віктор Янукович, набравши, 35,32% голосів, на другому місці прем'єр-міністр Юлія Тимошенко (25,05%). Саме вони візьмуть участь у другому турі 7 лютого, повідомляє Взгляд.РУ.

"Для нас важливо те, щоб ці вибори були демократичними, чесними і прозорими - це наші критерії", - сказав глава Асамблеї. "Зараз є два кандидати і, звичайно ж, рішення за українським народом", - сказав він.

Він повідомив, що ПАРЄ прийняла рішення знову направити групу спостерігачів на українські вибори. Чавушоглу не уточнив, коли саме в країну прибуде делегація європарламентарів, але додав, що "делегація буде великою".

Глава Асамблеї нагадав, що раніше парламентська делегація заявила за підсумками виборів, що вони були добре організовані, і були демократичними.

Обговорити на форумі