друкувати


Прийди на вибори — докажи, що ми не російська губернія

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-27 02:24:57
Ми не губернія - обов’язково прийти на вибори, закликав учора керівник обласного організації БЮТ Дмитро Шлемко. І, звісно, проголосувати за Юлію Тимошенко.

Коли ж певні керівники на обласному рівні закликають голосувати проти всіх, то вони однозначно сприятимуть приходу до влади Віктора Януковича. "Очевидно, вони виконують вказівку Ющенка, яка була обумовлена в угоді з Януковичем, про яку так багато говорилося ще перед першим туром", - зазначив пан Шлемко.

Різниця між цими двома діаметрально протилежними кандидатами на посаду Президента України сьогодні очевидна. За словами головного бютівця Прикарпаття, колишній засуджений перетворить країна, у якої європейське майбутнє, на російську губернію сировинний придаток. Окрім того, сам Янукович не здатен нормально керувати країною та приймати рішення. Біля нього постійно будуть "сірі кардинали" і першою серед них є Ганна Герман. Отож, якими би не були результати виборів, керуватиме країною все одно жінка.

Важливим і принциповим є питання другої державної мови. При перемозі Януковича буде запроваджено всюди російську. А на прикладі з Білоруссю можна побачити, що при такому стані справ національна мова просто пропаде. Занепаде й економіка. Так Віктор Янукович готовий на другий день після проголошення його Президентом допомагати Росії будувати газопровід в обхід України. більшого абсурду й чекати годі, адже він вбиватиме курку, яка несе золоті яйця. Окрім того, слід чекати приватизації українських фабрик та заводів російськими підприємцями. А що ми матимемо? В той час як Тимошенко зможе закрити кордони держави, щоб прикрити витік капіталу,

Щодо культури, освіти і релігії, то тут також все ясно. "Варто тільки сказати про відміну зовнішнього незалежного тестування, що призведе до повернення корупції при вступах; благословення Януковича та імперські замахи на українську церкву патріарха РПЦ Кіріла; приватизацію сином кандидата будинку Чехова в Ялті і т ін.

Підтримати Юлію Тимошенко у другому турі вирішили шановані та знані в Україні і світі люди. Це Володимир Василенко, Богдан Горинь, Іван Дзюба, Іван Драч, Левко Лук’яненко, Юрій Мушкетик, Дмитро Павличко, Володимир Пилипчук, Мирослав Попович, Роланд Франко, Юрій Щербак, Олег Чорногуз, Ігор Юхновський. Вони прийняли відповідне звернення до українського народу. Про підтримку керівника БЮТ присутнім розповів голова обласної організації КУН Богдан Борович. "Націоналісти, які підтримували Ющенка у першому турі президентських виборів, у другому турі підтримають Тимошенко", - заявив він.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі