друкувати


Відставка міністра Луценка - наслідок його діяльності на цій посаді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-26 03:00:52
Народні депутати від Єдиного Центру неодмінно візьмуть участь у скликаній на 28 січня позачерговій сесії Верховної Ради. Про це сьогодні повідомив Голова партії, народний депутат України Ігор Кріль.

На його думку, включені до порядку денного питання є надзвичайно актуальними перед завершальним туром голосування на виборах Президента, особливо в світлі останніх політичних подій, тому вимагають негайного розгляду.

"Наші фахівці з виборчого законодавства проаналізують запропоновані зміни до Закону "Про вибори Президента України". Також у сесійній залі ми дуже уважно поставимося до аргументів про необхідність його коректив в останні дні перед другим туром. Остаточне рішення щодо цього будемо приймати безпосередньо перед голосуванням", повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

Водночас, за словами І.Кріля, депутати - єдиноцентристи вже виробили спільну позицію щодо ініціативи про відставку з посади Міністра внутрішніх справ Ю.Луценка після розгляду питання про дотримання керівництвом МВС Конституції та законів під час проведення президентських виборів. "Жодних розбіжностей у думках між нами немає, ми одностайно будемо голосувати за усунення пана Луценка. За останні кілька років він упевнено йшов до такого фіналу своєї міліцейської кар’єри, оскільки давно перестав бути керівником МВС. За час його перебування на чолі відомства міліція лише дивом остаточно не перетворилася на філію відомої політичної сили, лідер якої зараз будь-що прагне стати Президентом. Діяльність пана Луценка в останній рік стала взірцем зухвалого нехтування законами, вибірковості, непрофесіоналізму і політичного пристосуванства. І якщо міліція ще показує ознаки життя, то не завдяки, а всупереч Міністру. МВС треба позбавити від руйнівного впливу керівника, який кидає органи внутрішніх справ у топку особистих розрахунків", - підкреслив Голова Єдиного Центру.

Обговорити на форумі