друкувати


Названий найавторитетніший аналітичний центр світу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-25 04:34:08
Рейтинг аналітичних центрів світу, представлений директором програми "Аналітичні центри та громадянське суспільство" Університету Пенсільванії Джеймсом Макганном, оприлюднила штаб-квартира ООН.

Найбільш авторитетним дослідницьким центром світу названий Brookings Institution, заснований в США в 1916 році, який знаходиться у Вашингтоні (на фото). Аналітичний центр, який спеціалізується на суспільних науках, зовнішній політиці і світовій економіці, очолює Строуб Телботт, колишній заступник держсекретаря США та відомий експерт з Росії та пострадянських країн, повідомляє Взгляд.РУ.

Brookings Institution разом із впливовими Carnegie Endowment for International Peace і Council on Foreign Relations визнані ключовими мозковими центрами, що надають найбільш інноваційні ідеї.

Відомий "Інститут Відкрите суспільство" (Open Society Institute) Фонду Сороса зайняв 18 позицію в національному рейтингу США.

США виявилися світовим лідером за кількістю аналітичних інститутів, на частку яких припадає близько третини їхньої загальної кількості в світі. На другому місці - Китай. Рейтинг складено на основі опитування декількох тисяч вчених і експертів, які оцінювали роль понад 6 тисяч аналітичних центрів у світі.

У топ-десятку найвпливовіших аналітичних центрів світу, окрім США, увійшли (в міру убування) британський інститут Chatham House, розташований в Німеччині Transparency International, бельгійський International Crisis Group, шведський Stockholm International Peace Research Institute, британські Amnesty International, International Institute for Strategic Studies і Adam Smith Institute, французький Institute of International Relations, бельгійський Centre for European Policy Studies і німецький Institute for International and Security Affairs.

Обговорити на форумі