друкувати


Р.Коцаба: Головне стихійне лихо Івано-Франківська — це міська влада

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-25 03:11:50
Кучугури снігу, заледенілі тротуари, люди не можуть дістатися до роботи, автомашини не їдуть. Більшість івано-франківців мовчать і терплять, частина проклинає місцеву владу та комунальників. А тут ще й морози. "Невтішні прогнози синоптиків щодо чергового погіршення погодних умов спонукають нас до впевненості, що головна катастрофа та головне стихійне лихо міста — це саме міська влада, яка самоусунулась від розв’язання проблеми, що виникла в місті із станом доріг та тротуарів", — каже керівник обласної організації партії "ПОРА" Руслан Коцаба.

Він запропонував керівникам ОДА та облради втрутитися в ситуацію, забувши про чвари між владою області та міста. На його думку, при таких обставинах слід би ще й залучити сили МНС, військових та й самим чиновникам дати в руки лопати, адже навіть біля приміщення держадміністрації ще кілька днів тому виднілися неприбрані купи снігу.

На засідання, зібране паном Коцабою, прийшли начальник міського управління УЖКГ Петро Косюк, начальник КП "Дорожнє ремонтно-експлуатаційне об’єднання" Володимир Юсипів та інші керівники комунальних служб міста. Вони неабияк розсердилися на звернення опозиціонера. "Наші працівники, більшість з яких живуть по селах, за кілька кілометрів від Івано-Франківська, по три доби ночують на роботі, сплять по дві-три години, аби прибрати сніг та розчистити вулиці, — обурено каже головний комунальник міста Петро Косюк. — Але зробити все й одразу просто фізично неможливо. Люди, які виконують цю роботу, переважно вже в літах, молодь не хоче працювати в комунальних службах. Зрештою вони отримали зарплату лише за листопад, адже коштів немає".



Наразі, за словами пана Косюка, не "ангели небесні позамітали вулиці, а грейдеристи та бульдозеристи прибрали". Начальник КП ДРЕУ Володимир Юсипів стверджує, що у місті цілодобово працює 21 одиниця снігорозчищувальної техніки. Спочатку комунальники наводять порядок на головних дорогах та на тих, якими їздять тролейбуси, згодом посипають піском вулиці й тротуари. Проте, на жаль, вдень виконувати ці роботи неможливо через велике скупчення машин. Отож працюють лише вночі. Через це, ймовірно, комунальників на роботі "не видно".

Та аргументів щодо не особливо доброї роботи комунальників було достатньо. Вочевидь стомившись на роботі та не маючи чим більше переконати опонентів, Петро Косюк почав… цитувати твори Івана Франка та апелювати до духовності присутніх. Щоправда після засідання сніг на багатьох вулицях міста було прибрано, а вулиці розчищені.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі