друкувати


Засновники Google продадуть акції на 5,5 млрд доларів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-25 09:51:59
Засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін продадуть 10 мільйонів акцій компанії, які їм належать. Зараз вони володіють 59% акцій, а після продажу паперів у них залишиться лише 48%.

За продаж акцій вони мають намір виручити 5,5 млрд доларів. Продавати цінні папери будуть протягом 5 років, щоб якомога менше нашкодити курсу акцій, повідомляє ТСН.

Утім, перетин рубежу в 50% не повинен позначитися на Google, оскільки в управлінні компанією бере участь тріумвірат з третім учасником в особі Еріка Шмідта, який володіє 10% голосів.

Хоча розбіжності в думках і оцінках не виключені, Брін, Пейдж і Шмідт стверджують, що всі питання вирішують мирним шляхом. Більше того, жоден з них не має наміру залишати Google до 2024 року.

З моменту першого публічного розміщення акцій (IPO) в 2004 році Брін і Пейдж вже вдруге здійснюватимуть продаж фінансових активів. Через три місяці після IPO був представлений 18-місячний план з реалізації 7,2 млн акцій кожним з співзасновників. У той час вартість паперів становила 169,4 долара, що втричі менше поточної ціни – 550 доларів.

Керівники і засновники компаній досить часто продають певну частину цінних паперів з метою наростити обсяги доступних наявних коштів і диверсифікувати інвестиції.

Обговорити на форумі