друкувати


Голова Європейського Парламенту Єжи Бузек про Україну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-22 05:17:09
Голова Європейського Парламенту Єжи Бузек у п’ятницю був гостем у польському Сеймі на запрошення маршала нижчої палати парламенту Броніслава Коморовського.

Єжи Бузек висловив надію, що після президентських виборів Україна обере курс на Європу. Як додав, Європейському Союзові залежить на сильному і вірогідному партнері на Сході. Політик вважає, що Помаранчева Революція не пішла марно – доказом є чесний перший тур виборів, повідомляє Польське радіо.

Єжи Бузек: "П’ять років тому, після нечесних виборів у другому раунді, – в третьому раунді були чесні вибори. Потім двічі парламентські вибори, також чесні. Зрозуміло, що траплялися дрібні порушення виборчого права, як у кожній країні. Протести бувають завжди. Але їх кількість – без порівняння менша, ніж колись. Також ЗМІ в Україні, власне, у міру вільні. І це – велика зміна. До цього ми були зобов’язані і це зробили. Тепер українці повинні обрати шлях".

Голова Європейського Парламенту вважає, що Україна буде вести політику рівноваги між Росією та Європою. За його словами, в кожному випадку, швидше або повільніше, Україна буде якоюсь мірою пов’язувати своє майбутнє з Європейським Союзом.

У польському Сеймі голова Європейського Парламенту Єжи Бузек сказав: "Польща повинна стати одним з лідерів Європейського Союзу". На його думку, досягнення цього є можливим.

Як відзначив почесний гість, на своєму посту він опинився завдяки зусиллям мільйонів поляків, які спричинилися до перетворень у власній країні і він почувається представником усіх, навіть тих, хто за нього не голосував.

"Для мене праця для Європи – це праця для Польщі, а праця для Польщі – є також працею для Європи", – відзначив голова Європейського Парламенту.

Обговорити на форумі