друкувати


В.Балога: Провальні результати Костенка, Гриценка та Яценюка викликані нездатністю домовлятися

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-22 05:12:08
Ініціатива про об’єднання на виборах Глави держави розчинилася в амбіціях Костенка, Гриценка, Яценюка та Ющенка. Вони не склали тест на демократичність, на здатність подолати в собі гетьманство на користь вищих інтересів. Таку думку в інтерв’ю газеті "День" висловив лідер Єдиного Центру Віктор Балога.

"Провальні результати Костенка і Гриценка, двократне падіння рейтингу Яценюка не в останню чергу викликано саме тим, що виборці побачили їхню нездатність домовлятися", повідомляє Прес-служба Єдиного Центру.

На запитання, чому заклик від лідера Єдиного Центру об’єднатися на виборах Глави держави не пролунав на адресу Юлії Тимошенко, В. Балога зазначив: "Тимошенко серед названих політиків не було тому, що вона вже давно виокремила себе з табору демократів. Ще тоді, коли вона публічно заявила про перехід в опозицію до Президента Ющенка. І як, скажіть мені, можна було вести переговори про спільні дії, коли дня не проходило без критичних випадів Тимошенко у бік того ж Яценюка? Цілком зрозуміло, що з нею ніхто з названих кандидатів не захотів мати справу".

Лідер Єдиного Центру зауважив, що на цих президентських виборах Захід не поставив на конкретного кандидата і зайняв нейтралітет. "Це пояснюється тим, що і в Брюсселі, і у Вашингтоні не вбачають у жодному з претендентів переконаного носія демократичних цінностей. І якщо стосовно Януковича, напевно, спрацювала інерція ставлення до нього у 2004 році, то прохолода демократичного світу до Тимошенко вельми промовиста".

На переконання В.Балоги, коли він запропонував реальний спосіб об’єднання кандидатів від демократичних сил для спільних дій на виборах, то виходив із очевидної загрози встановлення в країні авторитарного правління. І після першого туру вона не зникла.

Обговорити на форумі