друкувати


Якими будуть відносини Росії з Україною після виборів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-22 12:33:33
Росія розраховує, що Київ змінить своє відношення до співпраці з Москвою після виборів президента України. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції 22 січня.

"Тепер, коли ми знаємо, хто вийшов у другий тур виборів в Україні, у нас є підстава вважати на основі тих заяв, які два кандидати роблять, що відношення України до розвитку співпраці з Росією зміниться. Ці відносини будуть менш ідеологізовані, і що взагалі ідеологія піде з наших взаємовигідних зв'язків. Це відношення будуватиметься на розумінні тих вигод, які обидва народи і обидві держави можуть витягнути з тісної кооперації, з розвитку партнерства на всіх напрямках", - сказав Лавров, повідомляє ТСН.

"Сподіваюся, що ці очікування збудуться, принаймні, чекати залишилося недовго", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше спікер російської Держдуми Борис Гризлов заявив, що ті кандидати, які вийшли у другий тур президентських виборів в Україні - Віктор Янукович і Юлія Тимошенко, влаштовують Росію більше, ніж Віктор Ющенко.

"Що стосується кандидатів Тимошенко і Януковича, які вийшли до другого туру, то хто б з них не став президентом, цей президент вже точно буде краще Ющенка", - упевнений Гризлов.

Обговорити на форумі