друкувати


Відеокамера з повним охопленням простору

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-20 06:36:15
Компанія Immersive Media отримала патент на відеокамеру Dodeca ® 2360, здатну знімати відео високої роздільної здатності з усіх боків одночасно, зі швидкістю 30 кадрів в секунду, при розрішенні кадру 2400x1200 пікселів. Така технологія дозволяє отримати повну панораму простору з будь-якої точки, в якій встановлено камеру. Подібний прийом використовувала Google в своєму сервісі Google Street View.

Зняте камерою зображення об'єднується в єдине ціле за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення, що зберігає дані в форматі Flash. Після чого відео може бути програне через будь-який Flash-програвач, який дозволяє використовувати мишу. В результаті глядач, переглядаючи ролик, може спостерігати за тим, що відбувається під будь-яким кутом зору (див. ролик в кінці замітки), повідомляє Новости технологий.

Камера портативна, і при використанні додаткової гарнітури вона легко кріпиться до авто, вертольотів, рюкзаків і будь-якому устаткуванні для зйомки. Додатково до камери є ряд аксесуарів, що розширюють можливості камери: спеціальні кріплення, підводний бокс і т.п.

Використання камери Dodeca в телебаченні дозволить використовувати нові рівні взаємодії з аудиторією, спортивні трансляції можуть стати ще більш видовищними, а торгові марки зможуть залучити споживачів інноваційно новими рекламними можливостями.

Представлене відео дозволяє, використовуючи мишу, стежити за подіями з будь-якої точки спостереження, при цьому мережею і видаляючи об'єкти за допомогою повзунка масштабування.

Обговорити на форумі