друкувати


Голова Івано-Франківської облради провів перший у 2010 р. прийом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-20 04:55:29
На першому у 2010 році офіційному прийомі у голови обласної ради Ігоря Олійника (на фото) пенсіонер з села Милування Тисменицького району інвалід 2-ої групи Дмитро Струк скаржився на зволікання, з його слів, з отриманням спецавтомобіля. Мовляв, на черзі в обласному соцзабезі (головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації) він перебуває з 1993 року.

"У 2005 році я був третім, а тепер сто двадцять восьмим", – скаржився пенсіонер, звертаючись до керівника обласної ради з проханням "розібратися" із його ситуацією і "по можливості допомогти", повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської обласної ради.

З приводу неповернення "законного житла" родині реабілітованих з міста Івано-Франківська, по вул. Гнатюка,7 до Ігоря Олійника звернулися її власники, родина Тетяни Завидюк. За їхніми словами, у 2000 році у міському Бюро технічної інвентаризації (БТІ) їм видали техпаспорт, але на не їхню квартиру. Мають Завидюки і свідоцтво на право власності. Але не на батьківську квартиру. Їхню – загальною площею 43,4 кв. м. – "місто віддало іншим людям".

Сім’я зверталася з цього приводу до міської та обласної комісій з поновлення прав реабілітованих. Було прийнято рішення: забезпечити родину реабілітованої покійної М. Лагози житлом (жінка реабілітована Постановою ВР УРСР від 31 травня 1950 р. На основі Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні" від 17 квітня 1991 року їй мали повернути конфісковане майно (житло). У список реабілітованих сімей, яким слід повернути житло, згадана родина була включена ще у 1994 році.

З того часу мінялися влади, керівники… У 2002 році з міськвиконкому надійшла типова відповідь: "Питання, пов’язані з поверненням будинку, який належав на праві власності сім’ї реабілітованої М.Лагози, буде вирішено при наявності в житловому фонді міської ради вільного житлового приміщення...".

Вислухавши, як завжди уважно заявників, голова обласної ради Ігор Олійник дав відповідні доручення юридичному відділу виконавчого апарату обласної ради, який очолює Андрій Пітеляк – детально вивчити згадані питання, які до їх вирішення перебуватимуть на контролі у першого заступника голови обласної ради Зіновія Береговського.

Довідка: За словами консультанта відділу документального забезпечення та контролю виконавчого апарату обласної ради Лесі Цюп’як, у 2009 році на особистому прийомі у голови обласної ради Ігоря Олійника, першого заступника голови Зіновія Береговського та заступника Остапа Дзеси побувало 70 прикарпатців. Більшість заявників зверталися до керівників обласної ради щодо надання матеріальної допомоги, зокрема на лікування, та з приводу забезпечення дотримання законності у земельних питаннях. Нікому з прикарпатців у прийомі не було відмовлено.

За 2009 рік до обласної ради надійшло 718 звернень мешканців області (з них 649 письмових). За 2008 рік до обласної ради звернулося 718 краян (609 осіб – письмово).

Найбільше минулорічних звернень до облради – від мешканців міста Івано-Франківська – 236, Тисменицького – 60, Галицького – 48, Долинського – 31, Косівського – 45, Надвірнянського – 29 районів, м.Калуша – 28, м.Болехів – 36, Богородчанського – 33, Калуського – 30, Рогатинського – 14, Тлумацького - 11, Снятинського– 13 районів, м.Коломиї – 11, м.Яремче – 7, Верховинського – 8, Рожнятівського – 15, Коломийського – 16; Городенківського – 6.


Обговорити на форумі