друкувати


Коломия приймає збірну України з боксу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-19 05:30:03
Протягом двох тижнів збірна України з боксу перебуватиме в нашому місті. Про це повідомив заслужений тренер України Іван Данилишин. Він також розповів, що незабаром до Коломиї завітають брати Кличко.

В 2010 році вже почався перший етап підготовки до чемпіонату Європи, який відбуватиметься в травні в Москві. Приїхали тренуватися до Коломиї перші номери не лише по мірках України, але й світу, зокрема чемпіони Європи та чемпіони світу. Загалом же прибуло близько півсотні боксерів, з яких троє наших коломиян: Арсен Різун, Ярослав Данилишин та Олександр Іванков. Хлопці збірної представлені в усіх вагових категоріях: від 48 кг до +91 кг. Запрошено на тренування і перспективних спортсменів, які вже закінчили виступи серед юніорів.

Завітавши до спортивного комплексу "Локомотив", спортсмени були дуже вражені метаморфозами, що сталися із закладом. Оновлений зал для боксу, ігровий зал, коридори, душові кімнати – все отримало друге життя. І це ще не межа в покращенні ФСК "Локомотив". Ремонт готелю, покращення відкритої спортивної площадки, ремонт під’їзної дороги та закупка спортивного спорядження – така мета стоїть попереду енергійного Івана Данилишина.



Проживають спортсмени в готелі, що знаходиться в спортивному комплексі, тут вони і харчуються. Ще починаючи з дев’яностих років минулого століття, приїжджали до нас боксери. Вони дуже люблять гостинних коломиян і завжди із задоволенням їдуть до нас. Саме тому тут вже проводилося чимало змагань всеукраїнського рівня. До того ж саме після зборів в Коломиї відзначалося чимало перемог на світових аренах. Олімпійському золоту Володимира Кличка також передувала Коломия.

Перебування боксерів в нашому місті не зводиться лише до важких тренувань (тричі на день по кілька годин). Вони матимуть можливість ближче познайомитися з культурою краю, посмакувавши святу вечерю, та відвідають гірськолижний курорт "Буковель".

Збірна України з боксу проводить тренування за чіткою програмою: загально-фізична підготовка та спеціальна. Головна мета цих зборів – активізувати організм, а вже ближче до змагань акценти розставлятимуться на відпрацюванні тактики бою.

Такі збори позитивно відбиваються на маленьких коломийських боксерах, які наочно бачать перед собою титулованих спортсменів та ціль, до якої треба йти. Навіть саме спілкування з боксерами додає перспективній молоді впевненості в собі. Коломиянам-членам збірної з боксу також приємно час від часу зустрічатися з суперниками по рингу і водночас з друзями по житті. Ярослав Данилишин як господар із приємністю розповів про те, як всім сподобалися зміни в "Локомотиві" та як боксерам подобаються умови проживання. Він мав можливість бути на зборах в Кривому Розі, Миколаєві, Алушті та відзначав дійсно хороші умови саме в Коломиї. Переймає хлопця гордість і за місто, яке в очах спортсменів дуже охайне та мальовниче.

З Ярославом вдалося поспілкуватися під час одного з тренувань. Відірвавшись від груші, хлопець ще з хвилину віддихувався, піт горохом падав з обличчя. Такої зосередженості в очах я вже давно не спостерігала. Він розповів, що виступає в складі збірної України у ваговій категорії до 81 кг, має чітку ціль стати кращим не лише в Україні, але й за її межами. На даний момент Ярослав вже здобув звання майстра спорту та титули призера чемпіонату України, переможця міжнародних турнірів. Наступної миті хлопець вже мав повертатися до тренування, адже висока мета вимагає великих зусиль.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі