друкувати


"Таймс": Спадок Віктора Ющенка? Люди, які посміхаються

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-19 10:57:31
"Спадок Віктора Ющенка? Люди, які посміхаються". Під таким заголовком газета "Таймс" підбиває підсумки президентства Віктора Ющенка в набагато позитивніших тонах, ніж про цього політика останнім часом писала британська преса.

Газета пише: "Віктор Ющенко, президент України, термін якого закінчується, отримав серйозну поразку на виборах. Проте (...) історія має оцінити його достойно. Попри політичні та економічні негаразди останніх п'яти років, Україна за його президентства перетворилася з чергового пострадянського безнадійного місця на країну з реальними надіями бути успішним демократичним громадянським суспільством".

Газета пише, що для наочної демонстрації того, як вплинула на політичний вибір в Україні Помаранчева революція, досить глянути на сусідні Росію і Білорусь.

Газета пише: "Виборці мали справжній вибір кандидатів, які відображували повний спектр політичних позицій. Кампанії велися без страху, що правлячий режим пошле спецназ розігнати мітинги та заарештувати опозиційних активістів", і перераховує інші переваги того, як пройшов перший тур виборів.

"Країна має великі проблеми, включно з корупцією, - пише "Таймс", - але люди можуть вільно говорити, і зник страх, який паралізує громадське життя в інших пострадянських республіках".

А діловий часопис "Файненшл Таймс" уже намагається спрогнозувати, якими будуть стосунки з бізнесом можливого наступного президента.

В інтерв'ю з ФТ лідер опозиції Віктор Янукович сказав, що представлятиме усіх українців, але великий бізнес є гарним партнером держави. Проте він не сказав, чи дотримається попередніх обіцянок визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії - грузинських територій, незалежність яких визнала Росія.

Джерело: BBC Ukrainian
Обговорити на форумі