друкувати


Фінляндія може стати країною без курців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-18 04:26:59
Влада Фінляндії має намір перетворити державу в країну без курців до 2040 року. Сигарети зникнуть з прилавків магазинів, не буде номерів для курців і ще багато нововведень. Правда, влада Фінляндії переймається, що перестануть приїжджати російські туристи.

З цією метою вже з 2010 року тут почнуть реалізовуватися програми, які все більше обмежують можливості курців.

Чиновники мають намір заборонити куріння в автомобілі, якщо в ньому знаходяться неповнолітні діти.

Сигарети також зникнуть з прилавків магазинів: для того щоб їх придбати, покупцеві доведеться кожен раз звертатися до продавця.

Передбачається заборонити навіть бездимні сигарети і снус (жувальний тютюн), оскільки Фінляндія має намір повністю перемогти всі види нікотинової залежності.

І це - лише деякі витяги з пакета заходів, які спеціальний комітет запропонував 14 січня Міністерству охорони здоров'я Фінляндії. Дата нововведень поки не встановлена: уряд повернеться до розгляду питання в кінці січня, а парламент - навесні.

Фінські готельєри сприйняли ініціативу погано: у готелях країни в даний час не більше 10% номерів для курців, але цього недостатньо для туристів з Росії, на яких тримається економіка багатьох регіонів Фінляндії.

На думку готельєрів, під час повної відмови від куріння у Фінляндії росіяни будуть рідше зупинятися в місцевих готелях, і це джерело доходу вичерпається , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі