друкувати


Івано-Франківськ: Книга О.Слоньовської "В Афганістані, в "чорнім тюльпані"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-18 11:19:02
Так називається презентована в залі центр підвищення кваліфікації держслужбовців книга професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, поетеси та публіциста Ольги Слоньовської.

На презентації були присутні ветерани, військовослужбовців та родичі загиблих в Афганістані юнаків з Прикарпаття. Усього в нікому не потрібному конфлікті загинуло 84 юнаки з Івано-Франківщини. За словами авторки, це була найвистражданіша її книга, написана упродовж …10 років. Новинка складається із трьох розділів. У першому представлено авторський погляд на долі прикарпатських солдатів, які змушені були воювати за чиїсь амбіції, втрачати життя та здоров’я. Другий розділ присвячений розповідям та спогадам ветеранів Афгану, і в третьому описано склад та структуру ветеранських організацій України.

Сьогодні на Івано-Франківщині проживає близько півтори тисячі ветеранів тієї війни. "Ця книга — своєрідна популяризація нашого ветеранського руху, адже в історичних книгах та підручниках мало пишуть про цю війну, — каже Юрій Купчій, голова івано-франківської організації ветеранів Афганістану. — Зрештою, це дань пам’яті про тих загиблих, які не повернулися" Книга надрукована у видавництві "Місто-НВ" накладом 1000 примірників.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі