друкувати


Ватикан: "Аватар" - сентиментальна нісенітниця

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-15 06:31:25
На цьому тижні в Італії починається прокат "Аватара". Ватикан називає самий касовий фільм минулого року "сентиментальної нісенітницею".

Щоденна газета Ватикану L'Osservatore Romano цього тижня опублікувала негативну рецензію на "Аватар". Крім усього іншого, сценарій фільму названо слабким. "Зосередившись на створенні світу Пандори, режисер не надає глибокого змісту історії", - вважає газета.

L'Osservatore підкреслює, що незважаючи на дивовижні технології, за допомогою яких знято фільм, у ньому відсутні справжні людські емоції.

Якщо газета виходить тільки у себе на батьківщині, то радіо Ватикану чути в усьому світі. І тут "Аватару" теж дісталося. Фільм звинувачують за наявність "псевдо-доктрини, яка представляє екологію релігією тисячоліття".

За останні роки Ватикан неодноразово громив голлівудські проекти - чого коштували нападки на "Код Да Вінчі" чи "Гаррі Поттера". Однак у тих випадках, на думку католицької церкви, мала місце потенційна загроза для віруючих.

Що цікаво, місяць тому L'Osservatore здивувала Голівуд, написавши статтю до двадцятиріччя серіалу "Сімпсони". Газета хвалила їх за "реалістичні і розумні сценарії". Виходить, жовті чоловічки Ватикану до душі, на відміну від синіх, повідомляє KINO.ukr.net.

Обговорити на форумі