друкувати


Росія і НАТО приступили до огляду загроз XXI століття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-15 05:19:31
НАТО і Росія приступають з п'ятниці до роботи над оглядом спільних загроз і викликів XXI століття, повідомив постійний представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін.

Доручення підготувати огляд спільних загроз безпеці Росії і країн НАТО була дана міністрами закордонних справ сторін за підсумками першого після конфлікту в Південній Осетії офіційного засідання Ради Росія-НАТО на цьому рівні 4 грудня в Брюсселі, повідомляє Взгляд.

У п'ятницю в бельгійській столиці проводиться перше у новому році засідання РНР у складі послів.

"На ньому сьогодні будуть розглянуті питання організації роботи над оглядом спільних загроз. З сьогоднішнього дня ми приступаємо до того, як ми будемо оцінювати критичність загроз, спрямованих проти країн Північноатлантичного альянсу і Росії", - повідомив Рогозін РІА Новини.

За його словами, сторонам належить встановити критерії і визначити пріоритетність загроз за участю експертів високого рівня, які будуть брати участь в подальших засіданнях.

"Я думаю, що п'ять-шість таких засідань у режимі мозкового штурму дозволять десь приблизно до квітня вийти вже на повноцінну доповідь, яка надалі буде представлена міністрам закордонних справ і керівництву наших країн", - сказав постпред, повідомляє РІА "Новини".

Відносини між Росією і НАТО загострилися після розпочатих Грузією 8 серпня 2008 військових дій в Південній Осетії. Росія, захищаючи жителів республіки, багато з яких прийняли громадянство РФ, ввела війська до Південної Осетії і після п'яти днів бойових дій витіснила грузинських військових з регіону.

Країни НАТО звинуватили російську сторону в непропорційному застосуванні сили і оголосили про припинення проведення засідань РНР на всіх рівнях. Росія у відповідь вирішила заморозити низку спільних програм з Альянсом.

На зустрічі в Брюсселі в березні 2009 року глави МЗС країн НАТО прийняли рішення відновити повноформатне співробітництво Альянсу з РФ.

Обговорити на форумі