друкувати


Звіт коломийських комунальних служб у зимовий період

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-15 02:55:19
Зима – це завжди весело, завжди святково та казково. Та для комунальних служб це – пора тривог та важкої роботи по боротьбі з пухнастими насипами снігу.

В цьому сезоні зима нагадала про себе вже в жовтні, але остаточно в права увійшла з середини грудня. Саме тоді і розпочалися найбільші клопоти комунальників, адже без їх клопіткої роботи в місті б паралізувався рух, а це вже не жарти. Прикарпаття завжди славилося багатосніжними зимами, тому комунальним службам не звикати боротися із насипами білого пуху.



З 13 грудня по 10 січня в місті щоденно чергувало 5 людей. Також було задіяно техніку: піскорозкидувач, навантажувач, підмітально-прибиральну машину та автогрейдер. По вулицях Коломиї за весь час на дороги було розкидано піщано-соляної суміші на суму 84975 грн, а на тротуари – 1236 грн. Загалом снігова казка цього сезону вже спорожнила міську казну на 166,4 тис. грн. Роботи по розчищенню доріг від снігу ведуться практично по всіх центральних та наближених до центру вулиць.

Історично склалося, що життя комунальних служб ніколи не було легким. Так є і досі, адже проблемний бюджет економить саме на комунальниках найбільше. В доказ цьому можна зазначити те, що місто з населенням більшим, ніж 60 тисяч, обслуговує лише 11 двірників. В такій ситуації на високу якість прибирання вулиць не варто сподіватися. З акцентами розтавленими таким чином Коломия в найближчому часі може і зректися статусу писанкового міста.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі