друкувати


МОЗ України затвердило план проведення вакцинації проти сезонного і пандемічного грипу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-13 10:56:19
Міністерство охорони здоров'я України затвердило план заходів щодо проведення вакцинації населення проти сезонного і пандемічного грипу. Відповідний наказ N 926 від 7 грудня 2009 р. за підписом міністра охорони здоров'я України Василя Князевича розміщений на офіційному сайті міністерства.

Згідно з документом, міністр охорони здоров'я Криму, начальники головних управлінь охорони здоров'я облдержадміністрацій, Головне управління охорони здоров'я і медичного забезпечення Київської і управління охорони здоров'я Севастопольської міськадміністрацій впродовж місяця з моменту надходження вакцини до відповідних лікувальних установ, повинні забезпечити проведення в установленому порядку вакцинації з метою профілактики пандемічного грипу співробітників охорони здоров'я незалежно від відомчої підлеглості і форм власності. Крім того, вакцинувати вагітних жінок, дітей старше 6 місяців з одним хронічним захворюванням, групи ризику за станом здоров'я (хворі на цукровий діабет, хронічний бронхіт, ожиріння, серцево-судинні захворювання, онкологічні захворювання, хворі з імунодефіцитним станом), груп професійного ризику (співробітники комунальних служб, правоохоронних органів, освіти, військовослужбовці), студентів 5 і 6 курсів вищих учбових закладів ІІІ-IV рівнів акредитації, дітей і дорослих, які знаходяться на утриманні в інтернатних закладах закритого типу, здорових дорослих у віці від 18 до 49 років, здорових дорослих у віці 50 років і старше.

Також згідно з наказом на постійній основі має бути забезпечене оперативне реагування і інформування про випадки після вакцинації.

Контроль за виконанням наказу має бути покладений на першого заступника міністра В.Лазоришинця, першого заступника міністра - головного державного санітарного лікаря України О.Біловола, повідомляє РБК-Україна.

Обговорити на форумі