друкувати


До виборів істотних змін на валютному ринку України не буде

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-12 03:42:10
До закінчення президентських виборів курс долара буде коливатися в межах 8,00 - 8,10 грн: плюс-мінус 5 коп. Після виборів ситуація буде залежати від того, чи зміниться політика Національного банку, у тому числі валютна.

Таку думку в коментарі РБК-Україні висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь (на фото).

На сьогоднішній день спостерігається незначне ослаблення курсу гривні в порівнянні з кінцем минулого року. Зараз долар на міжбанку трохи вище 8 грн, у той час як у грудні долару вдалося опуститися за позначку 8 грн.

"Таке коливання курсу долара є незначним. Я вважаю, що ніяких істотних змін на валютному ринку України до виборів не відбудеться, причому до закінчення другого туру виборів", - сказав О.Жолудь.

Одним з суттєвих факторів, який в даний момент впливає на курс гривні, економіст називає президентські вибори. Крім цього, на курсову різницю валюти впливає фактор обсягів експорту та імпорту. "Якщо у нас з'являється великий експортний чи імпортний запас, який треба сплатити, це впливає на попит валюти, і, отже, на її курс, - пояснює О.Жолудь. Проте, вибори на сьогоднішній день залишаються важливим неекономічним фактором".

За словами аналітика Міжнародного центру перспективних досліджень, ситуація на валютному ринку України може істотно змінитися після другого туру виборів. "Все буде залежати від того, чи змінить свою політику Національний банк України", - підкреслив О. Жолудь.

Обговорити на форумі