друкувати


Light Touch - мініпроектори з підтримкою сенсорної технології

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-09 12:57:03
Компанія Light Blue Optics (Кембридж, Англія) вже багато років працює над системою Light Touch, яка незабаром зможе перетворити будь-яку поверхню в інтерактивний сенсорний екран (touch-screen). Система Light Touch являє собою невеликий проектор, проектує на горизонтальну поверхню 10-дюймове зображення.

Система заснована на запатентованій Light Blue Optics технології голографічного лазерного проектування, яка може створювати яскраві і високоякісні зображення, без спотворень незалежно від відстані між столом і лазером. Light Blue Optics вже одержала патент на цю технологію, повідомляє сайтНовости технологий.

Можна пов'язати Light Touch з комп'ютером, спроектувати QWERTY-клавіатуру, і тоді при натисканні на кнопки потрібні букви будуть набиратися в текстовому полі на екрані монітора. Також можна використовувати пристрій як проектор зображення з дисплеїв мобільних телефонів, з яких потрібно вивести велику картинку.

Проектор буде підтримувати зображення формату WVGA-QVGA. Також Light Touch буде оснащений модулями WiFi і Bluetooth для бездротового зв'язку з пристроями, 2 Гб вбудованої пам'яті і слотом під карти microSD об'ємом до 32 Гб. Роботу пристрою може підживлювати акумулятор (вистачає на 2 години роботи) або звичайна електрична мережа.

Проектор Light Touch буде показаний публіці на Consumer Electronic Show в Лас-Вегасі, США з 7-10 січня 2010 року.

Обговорити на форумі